Het tennis vraagt erg veel van spelers en begeleiders. Het begeleiden van jeugdige talenten is complex en vraagt afstemming. Hiernaast gebeurt er op en om de baan van alles dat een speler maar moet kunnen "handelen”. 

Jimmy Conners: "90 % van het spel is mentaal". Novak Djokovic: "een forehand en backhand slaan ze allemaal, het verschil zit in the mental game".

En: begint niet alles mentaal omdat alles met een keuze start?

Om spelers en ouders mentaal te ondersteunen in dit proces is Peter Starke de mentale coach van DTA. Hij heeft zich o.a. gespecialiseerd in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Dit gecombineerd met 25 jaar ervaring met nationale en internationale spelers van alle leeftijden maakt hem degene die de vertaling kan maken van het mentale naar en op de baan. 

De elementen van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) staan voor:

Neuro: ons zenuwstelsel is geen vast gedefinieerde massa maar ontwikkelt zich op basis van ervaringen en hoe je daar van binnen mee omgaat.

Linguïstisch: iedereen heeft een zogenaamde ‘interne dialoog’, bewust of onbewust gebruik je een zogenaamde storyteller. Dat deel van je brein dat betekenis, oorzakelijk verband en verklaringen geeft. 

Programmeren: dit is waar het uiteindelijk om gaat. Hoe kun je gedrag, emoties en overtuigingen veranderen. Programmeren klinkt technischer en bewuster dan het daadwerkelijk gaat. Maar door inzicht en bepaalde oefeningen kun je uiteindelijk heel makkelijk vaste denkpatronen veranderen en daarmee ook wat je voelt en hoe je op de wereld reageert.

 

Aanbieding: Pilot: 3 keer 1 uur coaching 125 euro. Hiervoor kunt u direct contact opnemen met Peter (06-37609060).


Jacco Bergsma over Peter Starke nav een NLP cursus op de Hogeschool van Amsterdam:
Alert, betrokken playercentered, doelgericht en nieuwsgierig.....krachtige waarden en eigenschappen voor een topcoach. Peter is een echte ontwikkelaar en talentcoach. Vanuit een holistische visie is hij in staat om op het snijvlak van persoonlijkheid, sportspecifieke factoren en omgeving de kern te raken. Remmende factoren in talentontwikkeling in kaart brengen en coachen, het werkelijke potentieel van mensen/sporters zichtbaar maken. Ze hoeven alleen nog maar zelf te kiezen om dat pad te volgen. One of the best in mijn netwerk.

Jacco Bergsma
Docent/Coach/Afstudeerbegeleider Sport, Management en Ondernemen
Docent/leercoach KNLTB Beroepsopleidingen
Lecturer Racketsports ISMB


Peter Starke
Mentaal trainer DTA
06 37 60 90 60
Lid van gilde NTI NLP