9-12 jaar (JRT groep)

Programma: 3 keer in de week 2,5 uur training (ma./ wo./ vr.) waarvan 1,5 uur tennistraining en 1 uur bewegingsscholing.

Zoekt u een groepssituatie met leeftijdsgenoten en homogene groepen dan is dit een prima keuze.
De groep van 9 t/m 12 jaar zijn de kinderen die zich voorbereiden en daadwerkelijk de Jeugdranglijsttoernooien spelen. JRT toernooien zijn toernooien waar je punten kunt verdienen gericht voor de Nederlandse ranglijst (hierover uitleg op www.knltb.nl).
Tot 12 jaar is een ideale leeftijd om te ontwikkelen. Hiervan maken we gretig gebruik door veelzijdige situaties aan te bieden waardoor kinderen oplossingsgericht leren denken en breed technisch ontwikkelen.
Algemeen gesteld is het verstandig om langer met een lichtere bal en een lichter racket te spelen om het zwaaivermogen te stimuleren, welke later cruciaal is voor de vaartontwikkeling. Leerlingen gaan gemiddeld op 11 jaar met een gele bal tennissen. De grootte van het racket is afhankelijk van de lengte/ kracht en het technisch vermogen van het kind. In de JRT toernooien wordt er alleen met de gele bal gespeeld.

Begeleiding van alle single 3*** en 4**** sterren toernooien doen wij voor de kinderen die 3 keer bij ons trainen. Losse begeleiding is bespreekbaar.

Een combinatie met andere tennisscholen en/of KNLTB is geen probleem.

Dit is een ideale leeftijd om technisch te vormen, individuele trainingen zijn dan ook aan te raden.
Ieder kind is anders en de een kan meer aan dan de ander. Om het programma op maat te maken kunt u contact opnemen met Peter Starke: 06-37609060.