8-11 JAAR (Oranje/ Groen)


Oranje: 1 keer in de week 1,5 uur tennistraining en 1 uur bewegingsscholing.
Groen: 2 keer in de week 1,5 uur tennistraining en 1 keer gecombineerd met 1 uur bewegingsscholing.

In de DTA oranje/ groene groep trainen kinderen van 6 t/m 11 jaar in spelsituaties volgens de tenniskidsmethode. De tenniskidsmethode is speciaal ontwikkeld gericht op de kenmerken van deze leeftijdsgroep. De ontwikkeling in deze doelgroep gaat van ‘spelend leren naar lerend spelen’ en binnen dit kader is het beginnend wedstrijdtennis een thema. Een brede veelzijdige basis is cruciaal voor een goed vervolg. De trainers die deze trainingen verzorgen hebben naast alle KNLTB licenties de tenniskids 1 en 2 cursussen gedaan. De kleur oranje en groen staan symbool voor de kleur van de tennisbal en de baanafmeting die in deze fase wordt gebruikt. Overigens is de afmeting van het oranje veld vergelijkbaar met de volwassene en een ‘normaal’ tennisveld.

Oranje veld:

• Leeftijd: Gemiddeld van 8-11 jaar, afhankelijk van lengte/ ervaring/ leersnelheid en kracht van het kind.
• De achterlijn bevindt zich op de helft tussen bestaande achterlijn en de servicelijn. De breedte van de baan en de nethoogte zijn gelijk aan de normale baan.
• De bal is geschikt voor driekwart banen. Technisch heet dit een stage 2 (oranje) bal. Deze bal is zachter en lichter (gaat ongeveer 50% langzamer door de lucht waardoor er meer tijd is) dan een gele bal.
Rackets: Afhankelijk van lengte en kracht van het kind, tussen de 58–63,5 cm (23-25 inch).

Groen veld:

• Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ´hele baan met de gele bal´ tennis. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en/of technisch verder. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld evenals de bewegingsvaardigheden. Wedstrijden worden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol.
• Leeftijd: van 9-11 jaar en evt. ouder.
• Een volledige tennisbaan.
• Een 25% langzamere bal voor de hele baan.
• Rackets: Afhankelijk van de lengte en de kracht van de speler tussen de 63,5-66 cm (25-26 inch).

Voor meer informatie voor deze doelgroep kunt u contact opnemen met Peter Starke: 06-37609060.