Internationale jeugdtoernooien:

Naast de Jeugdranglijsttoernooien (JRT) en Open toernooien kunnen spelers deelnemen aan Internationale Jeugdranglijsttoernooien onder 12,14 en 16 jaar, ook wel TE toernooien genoemd.TE staat voor Tennis Europe. Dit is de Internationale overkoepelende organisatie en vergelijkbaar met wat de KNLTB is voor de JRT toernooien.

Deze toernooien worden voornamelijk georganiseerd in het buitenland. Nederland heeft in totaal 5 van deze toernooien op de DTA toernooikalender staan, waarvan 3 toernooien onder 14 en 16 jaar. 

Voor wie:

Alle spelers t/m 14 en 16 jaar die trainen bij DTA en in Nederland alle JRT*** en JRT**** spelen waarbij vooral de spelers die in hun 2de jaar een behoorlijk JRT**** niveau halen, in aanmerking komen voor deze TE3 en TE2 toernooien.

Waarom deelnemen aan Internationale toernooien:

Voor spelers die er qua niveau aan toe zijn is het een uitstekende ervaring om tegen spelers uit andere landen te spelen.Zeker op het Mentale en Taktische vlak en de intensiteit waarmee wordt gespeeld, is het leerzaam om het Internationale niveau te ervaren. Tevens is het reizen naar het Buitenland met een ploeg zonder de vertrouwde thuisomgeving een belangrijke stap in de ontwikkeling van een speler.

Inschrijven:

Om in te schrijven dient men een IPIN aan te vragen bij Tenniseurope. Alle informatie hierover staat op de website : www.tenniseurope.org.

Met deze IPIN kun je online inschrijven voor de toernooien. De deadline voor inschrijven en withdrawal voor dergelijke toernooien werkt op een vergelijkbare manier als de JRT toernooien in Nederland en staan duidelijk aangegeven op de website van Tenniseurope.

Begeleiding:

De TE toernooien in het Buitenland vallen niet zoals de JRT en TE in Nederland onder het standaard begeleidingspakket van DTA. Deze toernooien worden natuurlijk wel begeleid.

Welke toernooien:

DTA heeft een toernooiprogramma samen gesteld(zie bijlage) waarop is te zien welke toernooien worden geadviseerd en begeleid.

Voor het spelen van TE toernooien in het buitenland, zijn de 2 weken in Denemarken zoals aangegeven in het schema, waar het in dit geval om gaat.

De bedoeling is om daar met een ploeg naartoe te gaan en afhankelijk van het aantal spelers, met een eigen busje te reizen zodat we ook op locatie ons makkelijk kunnen verplaatsen. Afhankelijk van de resultaten zal in de 2de week bekeken worden of spelers eerder naar huis gaan als ze eenmaal niet meer deelnemen aan het toernooi.

Kosten:

Uitgaande van maximaal 4 spelers per coach, worden de coachkosten,reis en verblijfskosten van de coach door de spelers betaald, verdeeld over het aantal spelers. Tevens komen daar de eigen verblijfskosten van de speler bij.

Vaste kosten: 200 euro p/dag voor een Coach.

Variabele kosten: reis en verblijfskosten (Hotel, eten en drinken) van de coach. Afhankelijk van het land(dure en goedkopere landen),reisafstand (auto, vliegtuig) en het aantal dagen.

Om een indicatie te geven van de kosten: 7 dagen TE Denemarken zal tussen de 1200 en 1400 euro kosten.

Wij vragen van de spelers een voorschot. Dit wordt verrekend met de eindafrekening.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn. Iedereen kan de eigen verantwoordelijke Trainer/coach hiervoor benaderen om in ieder geval te bespreken of het spelen van bovengenoemde Toernooiprogramma past bij het niveau en ontwikkelingstraject van de speler. 

 

Met sportieve groet,

Team DTA