Het opleidingstraject van Dutch Tennis Academy Alphen omvat alle faciliteiten die nodig zijn om door te groeien naar de (inter)nationale top. Naast faciliteiten voor LOOT en Aspirant-LOOT hoort daar natuurlijk ook een opleidingstraject bij voor jongere jeugd.

Rood/ Oranje/ Groen trainingen vanaf 1 april.

DTA Alphen gaat per 1 april een serie Rood/Oranje/Groen verzorgen voor de meest getalenteerde spelers uit de regio. Deze gesponsorde trainingen vinden plaats op de binnen- en buitenbanen van Tenniscentrum Nieuwe Sloot, Alphen aan den Rijn.

Wie zijn wij?

DTA biedt kwalitatief hoogstaande trainingen aan voor de meest getalenteerde jeugd van 5 tot full time tennis.  Ervaren jeugdtrainers hebben hun kwaliteiten verenigd in een coöperatie, genaamd Dutch Tennis Academy Alphen; de ervaring is opgedaan in het profcircuit als speler en/of coach,  cq als regiocoach. Bovendien werkten onze trainers voorheen op key-posities binnen de jeugdopleiding van de KNLTB. Onze trainers hebben aan de basis gestaan van meerdere Nationale titels van DTA spelers in alle leeftijdscategorieën.
 
Waarom regiotrainingen R-O-G?

Het is belangrijk voor de ontwikkeling dat getalenteerde kinderen op een jonge leeftijd met vergelijkbare beleving gezamenlijk trainen onder professionele en ervaren begeleiding. De KNLTB stopt, zoals bekend, met het aanbieden van regionale trainingen voor deze doelgroep. De trainingen bij DTA dienen ter aanvulling op de clubtraining.
 
Gesponsorde trainingen

De kosten voor de trainingen kunnen wij laag houden. Een tweetal sponsoren geloven in de visie van onze trainers met betrekking tot regionale talentontwikkeling, waardoor de serie R-O-G trainingen van komende zomer aantrekkelijk geprijsd zijn.
 
De trainingen
 
Per leeftijdscategorie (Rood, Oranje of Groen) zijn er tot aan de zomervakantie trainingen, die verzorgd worden door Gertjan Egberink en/of Amanda Hopmans. De trainingen worden in beginsel gegeven op de gravelbanen van Tenniscentrum Nieuwe Sloot en gaan altijd door! Want in geval van te harde wind (vooral van invloed bij trainingen Rood en Oranje) of andere weersomstandigheden verplaatst de training zich naar de hard court binnenbanen