Om het maximale uit je tennisspel te halen is een goede balans tussen sport en onderwijs van groot belang. Met Tenniscentrum Nieuwe Sloot als thuisbasis zorgt Dutch Tennis Academy Alphen in samenwerking met het Scala College vanaf september 2014 voor de noodzakelijke rust in diverse all round trainingsprogramma's voor regionale tennistalenten. De vele reorganisaties bij de tennisbond en de komst van de diverse tennisscholen hebben het tennislandschap de afgelopen 10 jaar flink veranderd, niet altijd ten goede. Afzonderlijk dan wel gezamenlijk konden de tennisbond en de tennisscholen soms maar moeizaam tot een optimaal programma komen, waarin rust voor het kind, kwaliteit van school, tennisopleiding en overige faciliteiten centraal staan. Met veel trots presenteren wij een nieuw initiatief. Dutch Tennis Academy Alphen is hét nieuwe opleidingstraject voor de ambitieuze tennisspeler. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om dit opleidingstraject in Alphen aan den Rijn te realiseren. Dutch Tennis Academy Alphen. We lichten onze naam graag toe.
 
Dutch
Wij zijn een Nederlands opleidingstraject met internationale ambities. We faciliteren Nederlandse jeugdspelers op hun weg naar de (inter-) nationale top. Onze trainers beschikken daarom ook over de benodigde nationale en internationale spelers- en coaching ervaring.
 
Tennis
Wij zijn een (top) tennisopleiding, maar tennis is meer dan alleen op de baan staan. Het is een lifestyle. Wij bieden een zeer gedifferentieerd programma aan wat jou rust en regelmaat, discipline en ook plezier brengt. Het programma van Dutch Tennis Academy Alphen biedt dan ook zeer veel faciliteiten die het programma op de baan optimaal aanvullen en gezamenlijk garant staan voor een uniek tennisprogramma in Nederland. Diverse regionale en landelijke toptrainers zullen de trainingsprogramma's draaien. Een eventmanager zal zorgdragen voor het noodzakelijke wedstrijdprogramma.
 
Academy
In een Academy staat jouw ontwikkeling centraal. Dit vergt ook een academische aanpak. Wij nemen de opleiding van onze leerlingen dan ook zeer serieus. Een intensieve tennisopleiding vormt je niet alleen als speler op de baan, maar ook als persoon. Zelfstandigheid, zelfdiscipline, het kunnen omgaan met tegenslagen zijn hierin belangrijke elementen. De nauwe samenwerking met LOOT school het Scala college zorgt er ook voor dat er een kwalitatief goede schoolopleiding gecombineerd kan worden met de tennisopleiding. De school faciliteert zelfs huiswerkbegeleiding op de sportlocatie.
 
Alphen
Centraal gelegen in het Groene Hart en goed bereikbaar vanuit de gehele Randstad is Alphen aan den Rijn bij uitstek een zeer geschikte locatie om een nieuw topsportopleiding te starten. Bij een topsportopleiding horen ook topsport faciliteiten. Alphen is wellicht al bekend van het *** JRT bij Nieuwe Sloot, het **** JRT bij TEAN en een $75.000 Challenger. Tennis- en Squashcentrum Nieuwe Sloot is de locatie van één van de grootste en sterkste jeugd wintercompetities van Nederland. Het centrum zal gastheer worden voor meerdere (internationale toernooien, waaronder deze zomer de World Team Cup rolstoeltennis, het WK Rolstoeltennis voor landenteams. De binnenbanen zullen uiterlijk in 2015 worden aangepast aan de meest gangbare internationale normen. Alle faciliteiten zijn aanwezig binnen een straal van slechts 500 meter. Alphen is goed bereikbaar vanaf de grote steden, zowel met de auto als met openbaar vervoer. Op het station in Alphen hebben we fietsen klaarstaan voor de spelers die met het openbaar vervoer komen. Op 3 minuten loopafstand van het tenniscentrum ligt LOOT-school het Scala College, dat voor elk opleidingsniveau goed staat aangeschreven. Het Scala College staat in de startblokken om de LOOT-spelers volledig te faciliteren, maar ook spelers die net buiten deze groep vallen.