DTA Alphen is een initiatief dat is ontstaan vanuit de ambitie om op een unieke topsportlocatie een brede groep bovengemiddelde regionale tennistalenten een opleidingstraject aan te bieden.

Centraal gelegen in het Groene Hart, ligt sinds 1981 Tenniscentrum Nieuwe Sloot. Sinds schooljaar 2007-2008 is het Scala College de naburige Topsport Talentschool. Naar idee van de initiatiefnemers van DTA Alphen is dit een zeer sterke en in Nederland unieke basis voor rust in het programma van een toptennisser; de reistijden worden immers maximaal bekort.

Het Scala College is zeer betrokken partner van DTA Alphen. De LOOT school faciliteert toptalenten door trainingen en wedstrijden tijdens schooluren mogelijk te maken. Daarnaast staat de fitnessruimte ter beschikking van de DTA leerlingen. Scala College en DTA Alphen delen de gedachte dat ook tennistalenten die net buiten de top 30 vallen optimaal gebruik moeten maken van de trainingsmogelijkheden. Deze zogenaamde Aspirant LOOT leerlingen krijgen op deze manier de kans om de aansluiting met de top 30 te behouden.

DTA Alphen is een cooperatie. De cooperatie bestaat uit leden, de bedrijfsleiding is in handen van een bestuur. De activiteiten van de cooperatie betreft “het exploiteren en faciliteren van een organisatie ten behoeve van het ontwikkelen van toptennis in Alphen aan den Rijn en omstreken onder meer door middel van een opleidingstraject”.

De cooperatie stelt zich ten doel tennistalenten in een rustige omgeving binnen een kwalitatief hoogwaardig programma maximaal hun tennistalent te laten ontplooien. De gekozen rechtsvorm past uitstekend bij de visie om op basis van competenties de technische staf en het bestuur samen te stellen. DTA Alphen is tennisschool onafhankelijk en ook niet verbonden aan een specifieke tennisvereniging. Dit maakt het mogelijk om in het belang van het tennistalent optimaal gebruik te maken van expertise van diverse personen en/of instanties.

De initiatiefnemers van DTA Alphen hebben allen verwantschap met diverse (top-)tennis initiatieven, zowel in de regio als nationaal. De leden die in het voorjaar van 2014 DTA Alphen zijn gestart zijn Monique Wijkamp, GertJan Egberink, ArJan Wille en namens Tenniscentrum Nieuwe Sloot Dave Kok. In de zomer van 2014 wordt de technische staf uitgebreid met minimaal 1 trainer met opleidingservaring op zowel nationaal als internationaal niveau. De opleidingen van DTA Alphen starten per 1 september 2014.

Bestuur DTA Alphen (per mei 2014):

Voorzitter vacant
Secretaris vacant
Penningmeester Monique Wijkamp
Bestuurslid t.z. ArJan Wille
Bestuurslid Dave Kok